Om Nuclear Nation

Nuclear Nation startades 1998 i Linköping. Målet var först att den skulle vara en förening för studenter på orten, men eftersom det fanns ett stort intresse även från icke studerande valde vi att istället bilda en ideell kulturförening som är öppen för alla. Föreningen har som mål att anordna arrangemang i synthmusikens tecken i Linköpingsområdet. Medlemskap i Nuclear Nation är gratis och ger dig förhandsinformation om våra evenemang. Vi är politiskt oberoende och den eventuella
vinst som våra evenemang genererar går uteslutande till föreningen; allt arbete sker på ideell basis.

Vi har arrangerat massor events under den tid då föreningen har existerat. Vi har bland annat arrangerat konserter med artister som Sturm Café, Emmon, Lizette Lizette, Psyche, Statemachine, Malaise, Melotron, Project X, Hocico, Children Within och Inertia. År 2001 arrangerade vi tävlingen Quest For Fame – med artister som Colony 5 och Michigan – tillsammans med Memento Materia. 2004 ordnade vi även Quest For Fame 2004 där Red Cell vann skivkontrakt hos Memento Materia.

Vi har arrangerat på olika lokaler, bland annat Herrgår´n, Skylten, SKÅLand, Kitsch, Kulturkammaren (i Norrköping), Blue Ribbon/Twilight (nuvarande BBQ), Café Örat, Barcode, the Rock,  L’Orient och nu senast The Crypt.

 

I media

Vi samarbetar med Kulturens och är medlemmar i SUB.
Vi har stöd från Linköpings kommun.

logga-kulturens
logga-sub

DJ-partners:

Subkultfestivalen
Uma Obscura
Norrköpings Musikförening