Om Nuclear Nation

Nuclear Nation startades 1998 i Linköping. Målet var först att den skulle vara en förening för studenter på orten, men eftersom det fanns ett stort intresse även från icke studerande valde vi att istället bilda en ideell kulturförening som är öppen för alla. Föreningen har som mål att anordna arrangemang i synthmusikens tecken i Linköpingsområdet. Medlemskap i Nuclear Nation är gratis och ger dig förhandsinformation om våra evenemang. Vi är politiskt oberoende och den eventuella
vinst som våra evenemang genererar går uteslutande till föreningen; allt arbete sker på ideell basis.

Vi har arrangerat ett flertal fester under den tid då föreningen har existerat, bla har vi arrangerat live-konserter med band som Lizette Lizette, Psyche, Statemachine, Malaise, Melotron, Project X, Hocico, Children Within och Inertia. År 2001 arrangerade vi tävlingen Quest For Fame – med band som Colony 5 och Michigan – tillsammans med Memento Materia. 2004 ordnade vi även Quest For Fame 2004 där Red Cell vann skivkontrakt hos Memento Materia.

Föreningen har hunnit med att ordna fester på Herrgår´n, Skylten, SKÅLand, Kitsch, Kulturkammaren (i Norrköping), Blue Ribbon/Twilight (nuvarande BBQ), Café Örat, Barcode, the Rock,  L’Orient och The Crypt.

 

I media

I samarbete med:

logga-kulturens
logga-sub