Cryo/Sjöblom/Kontrollenhet live på Nuclear Nation 1/10-2022

Invig hösten med en riktigt synthig helkväll!

Tre band live på scen: Cryo, Sjöblom och Kontrollenhet, samt våra DJ:s som spelar det bästa från synth/elektro, goth, emb och 80-talet.

Inträde
Förköp: 170:-
I kassan: 220:-
Förköpsbiljetter köper du på Tickster: https://secure.tickster.com/wetyafycfa2ae44

Plats: The Crypt, Ågatan 57, 582 22 Linköping
Hitta hit: https://nuclearnation.org/hitta-hit/
Åldersgräns: 18 år

Se event på Facebook

Arrangemanget presenteras av Nuclear Nation i samarbete med SUB – Riksförbundet För Subkultur. Med stöd från Kulturrådet och Kultur- och fritidsnämnden i Linköping.

———-
CRYO

En av Sveriges större synthexporter som spelat på världens alla större synthfestivaler som Amphi, WGT, E-tropolis, E-Only, Maschinensturm, NCN kommer till Linköping. Martin Rudefelt och Torny Gottberg som tillsammans bildar Cryo har det senaste decenniet byggt upp en stadig och stor fanbase
över hela världen med sin otroligt energiska och fartfyllda scenshow.
Bandet har senare år nästan helt fokuserat på utlandet så spelningar på hemmaplan är numera inte så vanliga. Deras tre senaste singlar ”Control”, ”Sanitarium” och ”Valium” har alla legat topp 10 på den tyska alternativ-topplistan. Dansant, energisk EBM med klart egen twist.
Räkna med ett rejält ös när dessa herrar kliver upp på scenen.
Lyssna: https://youtu.be/5rpT2ktSOdM
———-
SJÖBLOM

Aka Johan Sjöblom Eliot från Sundbyberg, känner vi även igen från internationellt erkända postpunkbandet The Exploding Boy. I slutet av förra året släpptes ”Demons” – det andra albumet under namnet SJÖBLOM. Albumet är inspelat under mörkaste 2020, tillsammans med producenten Jon Bordon (Nicole Sabouné, Melody Club, Agent Side Grinder) och är färgat till lika delar av The Exploding Boys dramatiska postpunk som av Medlemmarnas rötter i svensk 90-talsindie. Albumet fick lysande recensioner i hela Europa, och titelspåret ”Demons” kom upp till en andraplats på tyska alternativa indielistan.
Musiken är en blandning av energisk postpunk, passionerad wave och melodiös indie, och konsertsalen var fullsatt när de spelade på Europas största postpunk/gothfestival Wave Gotik Treffen i Leipzig tidigare i år.
För tre år sedan kom hyllade Epn ”A Victory Of Love”, med en cover på tyska synthbandet Alphaville som titelspår, och hösten -21 spelade SJÖBLOM förband till just Alphaville på Trädgår’n i Göteborg.
Missa inte när de besöker Linköping för första gången.
Lyssna: https://youtu.be/Qtd4YohIJc4
———-
KONTROLLENHET

Kontrollenhet är en duo som startade 2015 utav två gamla vänner. De gör röjig, dansant EBM med texter på svenska. Varje EP-släpp bjuder på kaos och mer musik ligger i pipen.
Lyssna: https://youtu.be/FG-B6LuNIIg