Premiärvisning för filmen om Nuclear Nation, samt klubbkväll – 2/9-2023

Nuclear Nation firar i år 25-årsjubileum och presenterar därmed stolt dokumentärfilmen ”Nuclear Nation – past present future” och välkomnar alla till premiären!

”Det är oerhört märkligt att en synthklubb drar igång 1998, jag kan inte tänka mig ett sämre synthår”, säger musikjournalisten Fredrik Strage om Linköpingsklubben Nuclear Nations födelse, i den nya dokumentärfilmen.
Vi ser mängder av arkivbilder och möter grundare, styrelsemedlemmar och aktiva genom åren som berättar om svett över att hitta lokaler, blodsutgjutelse som fick hela arrangörsstaben att åka till akuten och återvända lagom i tid för klubbkväll, tårar över det bokade världsbandet som lämnade återbud, och glädje över en gemenskap som är lika stark än idag.
Samtidigt ställs frågan till dagens turnerande electronica-akter – vilken plats har en liten alternativklubb som Nuclear Nation på dagens och framtidens musikscen?

Regi och klipp: Henrik Perälä
Producent: Bodo Endres, Nuclear Nation
Längd: 44 min
Fri entré!

Välkomna till filmpremiär!

Tid: Mingel med bubbel (alkoholfritt) och tilltugg kl 15:30. Filmvisning kl 16.00.
Plats: Wallenbergsalen, Östergötlands museum, Raoul Wallenbergs plats, Linköping.

Se evenemang på facebook.

Därefter är man välkommen på klubbkväll för att fira 25-åringen kl 21 på The Crypt, se separat evenemang: https://www.facebook.com/events/1049811269727190

Plats: The Crypt (ingång via Pitchers, sen en trappa ner)
Inträde: 90 kr
Åldersgräns: 18 år
Tid: 2023-09-02, kl. 21:00-02:00

Evenemanget arrangeras med stöd av Kultur- och fritidsnämnden i Linköping.